Behandling

Mitt utgangspunkt når det gjelder behandling av hest er å finne den bakenforliggende årsaken til at problemene oppstår. Som regel er symptomene synlige helt andre steder enn der problemene er. Hører stadig folk som forteller at hesten sliter med muskulære problemer, som man holder i sjakk ved repeterende behandlinger. Dette er etter min erfaring helt feil i de aller fleste tilfeller. Da er det heller behandler som ikke evner å løse problemet. Jeg har til dags dato aldri møtt en hest hvor muskulaturen har vært et tilbakevendende problem. Får jeg løst de bakenforliggende årsakene vil de muskulære problemene være  borte permanent. 😊 jeg sier enkelt og greit at har ikke behandler løst problemet på 2-3 behandlinger bør man finne en annen form for behandling. Dette er noe jeg selv praktiserer; har jeg ikke løst det på 2-3 beh, anbefaler jeg en annen type behandling. Det værste jeg vet er kyniske eller ignorante behandlere som tyner penger av folk. 

Jeg er veldig opptatt av tverrfaglig samarbeid til beste for hest og eier. Har tett samarbeid med flere dyktige veterinærer og alternativbehandlere som jobber med andre sider av hesten enn det jeg gjør og opplever gang på gang at vi i felleskap klarer å løse utrolige vanskelige oppgaver. Desverre er det ikke mange veterinærer som er åpne for det enda men det ser ut som om det bedrer seg med tiden. (Håper i allefall det ! ) 

skal forsøke å belyse diverse problemer og løsninger her i tiden som kommer og håper det kan være til nytte for dere som leser det. 😊

Hva skjer når du kommer med hesten ?

Når vi mottar en hest, er det ofte mange som har prøvd å hjelpe til fra før, åpenbart uten å lykkes. Hadde de fått det til ville de jo ikke dukket opp hos oss. 🙂 Da er vår første oppgave å forsøke å forstå hesten på en annen måte, se på hesten med andre "briller" enn de som har jobbet tidligere.

Etter en grundig sjekk blir hesten kjørt en økt for at vi skal få en opplevelse av bevegelsene og for å ha noe å sammenligne med. Deretter går vi løs på å fjerne alle muskulære spenninger, ømheter og problemer som er til hinder for en god bevegelse. Når dette er gjort vil hesten bli kjørt noen hurtige intervaller, dette gjøres for å få fram nye reaksjoner hos hesten og disse vil fortelle meget presist hvor problemet egentlig sitter. Så blir det å jobbe videre med det vi finner. Ofte ligger det haltheter i ledd under disse stivhetene som hesten vil oppleve verre når den får et lengre og bedre steg. I såfall går turen til veterinær for behandling der. Vi benytter oss av et produkt  ved sprøyting som gjør at vi ikke kaster bort dyrebar tid for oss og for eierne. 3 dager fri så to dager med skritt og lett jogg for så å kjøre full tempo på 6 dagen. Dette fungerer strålende og har karenstid på kun 14 dgr og er også meget prisgunstig. På denne måten eliminerer vi problemer og vil i de fleste tilfeller stå igjen med en velfungerende hest.

Vi henter også inn annen kompetanse om det viser seg nødvendig.  Ofte må vi endre på balansen på hestene da de fleste hester er skodd for å kompensere for dårlige bevegelser. Da opplever vi ofte at dette ikke stemmer når bevegelsene er riktige. For kort baksteg fører ofte til kort tå framme for å få beina unna før bakbeina kommer fram. Når hesten da begynner å strekke skikkelig ut på bak beina opplever man at frambeina ruller over og føres fram alt for tidlig. Dette vil gi en "rullete" gange som må justeres.

Alle problemer som en hest kan ha vil gjerne påvirke psyken deres. Fra indre stress, redsel for ytre påvirkninger, strihet, agresjon, tilbaketrukkethet, "depresjon" mm. Slike reaksjoner pleier å endre seg betydelig etter å ha vært igjenom vårt opplegg, og hesten vil fremstå som roligere og mere harmonisk.